Selecteer een pagina

In het dagelijks kun je veel druk ervaren, die druk kan voor stress zorgen. Dat geldt ook voor op het werk. Als je te veel druk op het werk ervaart dan ontstaat er werkstress. Vaak kun je ook geen kant op als je last hebt van werkstress waardoor het werk zich alleen maar opstapelt. Hier een aantal tips om werkstress te voorkomen en ermee leren om te gaan. 

Werk en privé

Een van de belangrijkste dingen die vergeten wordt is de grens tussen werk en privé. Het is belangrijk om die twee dingen apart te houden. Als je je werk te veel mengt in je privéleven zorgt het ervoor dat je alleen maar bezig bent met je werk. Je kunt je dan niet ontspannen, wat dus heel belangrijk is na een drukke werkdag. Vind een balans tussen de spanning op het werk en de ontspanning thuis. 

Haalbaar

Vaak raak je gestrest door de vele druk die je jezelf oplegt. Het is daarom ook van belang dat je alleen doet wat je zelf aankunt. Je moet dus leren nee te zeggen. Je kunt namelijk niet al het werk voor iedereen doen. Vaak komen mensen dan ook nog eens met een excuus en zorg ervoor dat je dat negeert. Zo kun je je focussen op je eigen werk. 

Denk aan jezelf

Als je signalen van een burn-out begint te tonen dan is het tijd om aan jezelf te denken. Begin met ontspanningsoefeningen zodat je goed en ontspannen in slaap kunt vallen. Met goed slapen zorg je ervoor dat je fit bent. Zorg ook voor genoeg beweging zodat je alle zorgen even uit je hoofd kunt zetten. Zo denk je ook nog aan jezelf

Wordt het erger?

Natuurlijk helpen deze tips niet bij iedereen en loopt de stress bij sommige mensen gewoon op. Je kunt dan last krijgen van verschillende klachten waardoor je uiteindelijk een burn-out kunt krijgen. Als dat het geval is dan kun je het beste een burn-out coach uit Waalwijk raadplegen die jou kan helpen met het herstel. Met hulp van een coach zorg je ervoor dat je leven snel weer op de rit zit en weer hard kunt werken. Succes!