Selecteer een pagina

Vaak zien we dat mensen die willen afvallen plots fanatiek beginnen sporten en extreem weinig gaan eten. Hoewel dit op korte termijn een zeker resultaat zal opleveren, is het weinig waarschijnlijk dat je dit lange tijd zal volhouden met het gekende jojo-effect tot gevolg.

Wil je graag enkele kilo’s kwijt op een gezonde en verantwoorde manier? Personal Training in Roosendaal helpt je hier graag mee verder.

De kracht van personal training

Intake

In eerste instantie zal steeds een intake plaatsvinden, een soort van kennismaking zeg maar. In deze fase wordt enerzijds gepeild naar jouw doelen en verwachtingen en wordt anderzijds een volledige analyse van jouw lichaamssamenstelling gemaakt. Vanuit deze twee aspecten kan je trainer vervolgens overgaan tot het opmaken van een persoonlijk plan dat zowel een trainingsschema als een voedingsschema omvat. Op geregelde tijdstippen zal een evaluatie van je resultaten gebeuren en zullen de schema’s waar nodig aangepast worden.

Een uitgebalanceerd voedingsschema

Het heeft geen enkele zin om jezelf uit te hongeren om af te vallen. Bij personal training wordt de nadruk gelegd op gezonde en evenwichtige voeding waarbij je lichaam alle voedingsstoffen krijgt dat het nodig heeft. Geen crashdieet dus maar leren om de juiste keuzes te maken. Je trainer zal je aan de hand van een schema hierin bijstaan en opvolgen.

Doeltreffend trainingsschema

Om af te vallen is het zeer belangrijk om zowel cardio- als krachttrainingen met elkaar te combineren. Enerzijds voor het verlagen van je vetpercentage, anderzijds voor het opbouwen van spiermassa. Onder begeleiding werk je je trainingen af waarbij aandacht wordt besteed aan het correct uitvoeren van de oefeningen om blessures en overbelasting te vermijden. Aan de hand van een schema kan je steeds een stapje verder gaan richting je doel.

Extra motivatie

Vaak mislukken pogingen om af te vallen omdat je gaandeweg de moed verliest. Door samen te werken met een personal trainer bouw je een extra motivatie in. Gaat het eens wat moeilijker of ben je de moed even kwijt? Je trainer helpt je er terug bovenop te geraken en door te zetten.

Maak alvast kennis met je trainer

Heb je nog verdere vragen of twijfel je nog of personal training wel echt iets voor jou is? Kom gerust vrijblijvend langs en maak kennis met onze trainers en accommodatie. Misschien ben jij wel de volgende die we kunnen helpen op weg naar dat strakke en slanke lichaam.