Selecteer een pagina

Je hebt net een huis, appartement of kluswoning gekocht in Prinsenbeek en bent benieuwd wat de volgende stappen zijn. Ga je eerst verbouwen, waar begin je met verbouwen en wie kun je bellen voor tuinaanleg in Prinsenbeek? Wij willen je aanraden om RR Tuin & Design te contacteren voor meer informatie over tuinaanleg, tuinonderhoud en boomverzorging.

Begin met het grote werk

Voordat je direct begint met het slopen en afvoeren van oude materialen, is het verstandig om een plan te maken en je hier ook aan te houden. Door het maken van een concreet plan kun je bouwmaterialen hergebruiken en zo geld besparen. Ook is het verstandig om contact op te nemen met verschillende professionals, zij kunnen je voorzien van handige tips om je verbouwing tot een succes te brengen. Begin vroeg met het voorbereiden van je tuin op de zomer, bijvoorbeeld door in de herfst of winter enkele nieuwe bomen aan te planten of te verzetten, zo hoef je ze niet af te voeren.

Hergebruiken is hip

Mocht je als starter na de aankoop van de woning geen groot budget over hebben dan is het verstandig om op zoek te gaan naar tweedehands opties. Denk bijvoorbeeld na over het afspeuren van verschillende websites op zoek naar bouwmaterialen, keukens of interieur. Mocht je ergens een mooie partij tegels op de kop te hebben getikt kun je deze er nog door een professional in laten leggen. Het is wel belangrijk om dit op voorhand te bespreken met de professional. In sommige gevallen werken zij alleen met zelf aangeleverd materiaal. Dit kun je overigens niet alleen doen in de tuin. Ook kun je ervoor kiezen om gebruikte meubels te upcyclen, zo voorzie je ze van een geheel nieuwe uitstraling. 

Kennismaken met de buren

Na de aankoop is het volgens ons verstandig om spoedig kennis te maken met de nieuwe buren, zeker als je gaat verbouwen. Nodig ze uit voor een kopje koffie of maak even vlug kennis. Zorg in ieder geval dat je elkaars nummer hebt zodat er bij overlast contact kan worden gemaakt. Op deze manier voorkom je nare ervaringen met politie en heb je meteen een goede start in je nieuwe buurt. Ook kan het slim zijn om contact te zoeken met enkele lokale sportscholen, verenigingen of maak kennis met het Prinsenbeekse carnaval!