Selecteer een pagina

Dat een goede nachtrust belangrijk is weten we allemaal wel. Maar de rol van een goed bed en matras is vaak onduidelijk. Kan een goed bed echt de nachtrust bevorderen? Zeker. Maar dan moet er wel met een aantal dingen rekening worden gehouden. Bedden zijn in werkelijk alle soorten en maten verkrijgbaar en dat is niet zonder reden. Het is van de persoon zelf afhankelijk of een bed lekker en comfortabel ligt. Wat voor de één een prima bed is, zal de ander juist weer rug- en nekklachten bezorgen. Maar hoe maak je dan een goede keuze tussen het brede aanbod? Wat moet je weten als je een nieuw bed koopt? Wij zetten de belangrijkste dingen voor je op een rijtje. 

Laat je niet leiden door de mening van anderen 

Veel mensen maken de grote fout om zich volledig te laten leiden door de mening van anderen. Wanneer de zoektocht naar een juist bed begint en de directe omgeving hiervan op de hoogte wordt gesteld is de kans groot dat er allerlei adviezen worden gegeven. Hoewel sommige adviezen daadwerkelijk prettig kunnen zijn, zal dit voor de meeste dingen niet gelden. Een nieuw bed kopen is heel persoonlijk. Grote kans dat het bed waar jouw ouders op liggen helemaal niet prettig ligt voor jou. 

Bedenk daarom eerst goed wat jij belangrijk vindt aan een nieuw bed en ga ‘proefliggen’ in een beddenspeciaalzaak. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt. Wist je dat het bij sommige speciaalzaken zelfs mogelijk is om te ‘proefslapen?’ Hierbij mag je de bedcombinatie geheel vrijblijvend thuis uit proberen. Wanneer deze niet naar wens is, kun je hem eenvoudig inruilen voor een nieuw exemplaar. Zo bega je nooit een miskoop. 

Hoogte van het bed 

Bij het kopen van een nieuw bed is het belangrijk om op een aantal dingen te letten. Denk bijvoorbeeld aan de beschikbare ruimte in de slaapkamer. Hoewel het bed een centrale rol speelt in deze ruimte blijft het nog wel belangrijk dat je hier gemakkelijk omheen kunt lopen. Daarnaast moet er ook ruimte genoeg zijn voor het plaatsen van een kledingkast, make-uptafel, enzovoorts. Naast de grootte van het bed is het ook slim om naar de hoogte te kijken. Over het algemeen geven de meeste mensen de voorkeur aan een wat hoger bed. Dit is niet alleen gemakkelijker met in- en uitstappen, maar maakt het opmaken van het bed ook nog eens een stuk gemakkelijker. Heb je al een bed gekozen die vrij laag valt? Dan kun je er ook nog voor kiezen om een topmatras toe te voegen. Zo zorg je toch nog voor wat extra hoogte, zonder dat je hiervoor een geheel nieuw bed voor aan moet schaffen. 

Denk ook aan een goed matras en dekbed 

Een mooi bed is vooral afhankelijk van je eigen smaak en de beschikbare ruimte in de slaapkamer. Voor een echte goede nachtrust is met name de bedbodem, het matras, het hoofdkussen en een fijn dekbed van belang. Wanneer één van deze essentiële onderdelen tegenvalt kan dit de nachtrust negatief beïnvloeden. Neem daarom voldoende tijd om de verschillende mogelijkheden op een rijtje te zet en probeer verschillende combinaties in de winkel uit. Hoewel alle dekbedden van www.weidswonenenslapen.nl even kwalitatief zijn, betekent dit niet dat ze allemaal even geschikt zijn voor jou. Ieder dekbed beschikt over eigen persoonlijke kenmerken. Doe daarom goed research en vraag eventueel advies bij het maken van de juiste keuze.