Selecteer een pagina

Ga jullie trouwen? Wat leuk! Proficiat. Vanaf het moment dat jullie weten dat jullie gaan trouwen, komt er veel op jullie af: er moet heel veel geregeld worden. Zo moet er onder andere een datum geprikt worden, kleding moet uitgekozen worden, er moet een feestlocatie gekozen worden en bij een goed feest hoort natuurlijk goede muziek. Veel mensen kiezen voor een band of een DJ. Wat je ook kiest, het is altijd goed.

Voordelen van een band

Als er in jullie feestzaal een groot podium beschikbaar is, dan is het leuk om daar een band te laten spelen. Als je voor een band kiest met veel leden, dan kunnen zij het podium goed opvullen en dat ziet er erg gezellig uit. Kijk wel goed naar het genre wat zij spelen, want niet alle bands spelen elk soort muziek. Het is natuurlijk wel belangrijk dat zij de muziek kunnen spelen die jullie leuk vinden. Vaak is het mogelijk om vooraf even om het hoekje te kijken als zij elders optreden. Op deze manier kunnen jullie goed inschatten of deze band geschikt is voor jullie feest of niet.

Nadelen van een band

Een band is vaak erg duur, zij komen uiteraard met meerdere personen en zij hebben meerdere muziekinstrumenten. Dit alles moet bekostigd worden en daarom zijn de kosten vaak wat hoger dan de kosten voor een DJ.

Voordelen van een bruiloft DJ

Allereerst is een bruiloft DJ vaak niet zo ontzettend duur. Dat is natuurlijk prettig, want het geld wat jullie besparen kunnen jullie weer uitgeven aan iets anders leuks. Een DJ heeft vaak verschillende soorten muziek. Jullie kunnen dus vooraf aangeven wat voor soort muziek jullie leuk vinden. Ook is het vaak mogelijk om tussendoor verzoeknummertjes aan te vragen. Dit vinden de gasten vaak ook erg leuk. Nog een ander voordeel van een DJ is dat hij overal kan draaien. Het maakt niets uit of de zaal groot of klein is, er is altijd wel een plaatsje waar de DJ met zijn draaitafel kan staan.

Nadelen van een bruiloft DJ

Als je een groot podium hebt, kan de DJ er wat verloren bij staan, omdat hij uiteraard maar alleen is. Het is belangrijk dat je kiest voor een DJ die zelf leuk mee doet, dan geeft dat echt een leuke sfeer. Als je een DJ hebt die alleen maar muziek draait en verder niets, dan kan dat wat saai overkomen. Ga dus vooraf even bij een ander optreden van hem kijken, dan weet je wat je kunt verwachten.

Veel succes met alle voorbereidingen van jullie huwelijksdag. Alvast een hele fijne dag en veel geluk samen!