Selecteer een pagina

In deze tijd draait bijna alles om milieubewustheid. Mensen zijn volop bezig om ervoor te zorgen dat onze bronnen aan grondstoffen niet opraken. Een ieder kan op haar eigen wijze bijdragen aan dit initiatief. Hetzij door verspilling tegen te gaan of meer te recyclen, er is genoeg waaruit te kiezen valt. Zo kun je dat ook doen bij het gebruik van een printer. Je kunt kiezen voor duurzaam printen. Wist je dat om 100 kilogram aan papier te maken je dubbel zoveel nodig hebt aan houtpulp? Dit houdt in dat er extreem veel bomen gekapt moeten worden om een ieder van papier te voorzien. Ondanks wij in een wereld van digitalisatie leven, is dit nog lang niet genoeg voor het behoud van bomen. Hieronder volgen een aantal tips die jou kunnen helpen in het duurzaam printen.

Belast de bomen niet voor jouw papier

Je hoeft niet elk soort nieuw papier te kopen. Je kunt een betere keus maken in het kopen van printpapier door te kiezen voor gerecyclede papier. Gerecycled printpapier is te herkennen aan het recycle kenmerk PEFC, FSC of het Eco kenmerk. Je doet hier goed omdat er voor dit papier geen hout van andere bomen is gebruikt voor het fabriceren van papier.

Koop een printer die zuinig is

Heb je een onderneming, dan zal je vast en zeker meer printen dan iemand die af en toe een printer gebruikt voor kleine taken. Een zakelijke printer kopen van Refurbished Printer is dan iets waar je aan zal denken. Denk er wel om dat een zakelijke printer kopen ook duurzaam kan. Zo zijn er printers van goede kwaliteit die zuinig printen. Deze printers schakelen automatisch uit wanneer zij gedurende een periode niet in gebruik zijn. Vaak genoeg kosten deze printers meer dan de andere soort printers, maar je bespaart er wel veel energiekosten mee.

Dubbelzijdig printen op papier

Wil je nog duurzamer printen? Naast het gebruik van een zuinige printer en gerecycled printpapier kun je ook dubbelzijdig printen. Dit is erg goed voor de bomen, maar ook voor jouw portemonnee. Je kunt namelijk dubbel zoveel gebruik halen uit een vel printpapier. De meeste printers hebben een functie welke jij kunt instellen voor het dubbelzijdig printen. Wil je hier gebruik van maken, dan moet je bij het aanschaffen van de printer er goed op letten dat de printer deze functie heeft.