Selecteer een pagina

In een achtertuin staan meer dingen dan enkel wat planten. Wanneer je een nieuwe tuin gaat inrichten heb je dus aardig wat spullen nodig. Welke spullen dit zoal zijn, beschrijven we in dit artikel!

Tuinmeubels

Tuinmeubels zijn een belangrijk onderdeel van je tuin. Je wilt in de zomer immers lekker van je tuin kunnen genieten. Er zijn verschillende tuinmeubels om uit te kiezen. Een reguliere tuinset is bedoeld om aan te eten. Wanneer je ervan houdt om met je familie te barbecueën of tussen de middag buiten te eten in de zomer, is een tuinset dus een must. Voor lekker even ontspannen in de zon is een tuinset echter minder geschikt. De stoelen hiervan zijn meestal namelijk erg recht, waardoor je dus niet lekker kunt liggen. Daarom is het ook handig om een loungeset in je tuin te hebben. De stoelen en tafels hiervan zijn een stuk lager en comfortabeler. Hierdoor kun je dus lekker relaxen! Wanneer je maar een klein tuintje hebt en moet kiezen tussen een loungeset en een tuinset, kun je ook nog kiezen voor een dining loungeset. Zoals de naam al doet vermoeden is dit namelijk een combinatie van beiden!

Een goede BBQ

Ook een goede BBQ mag uiteraard niet ontbreken in een achtertuin. Wederom zijn er verschillende mogelijkheden om uit te kiezen. Een elektrische barbecue geeft bijvoorbeeld het minste stank en rookoverlast. Een houtskool barbecue geeft echter weer een unieke BBQ smaak aan het vlees, en zorgt voor een echte barbecue ervaring. Dan bestaat er ook nog een gasbarbecue die weer andere voordelen heeft. Verdiep je dus goed in de verschillende soorten barbeques om te bepalen welke het beste bij jou past.

Zonwering

Zon is natuurlijk heerlijk. Echter kan de zon in Nederland tegenwoordig behoorlijk fel worden in de zomer. Het is dan soms niet meer lekker om recht in de zon te zitten, en bovendien is het slecht voor je huid. Daarom heeft een goede tuin ook zonwering nodig. Naast een ouderwetse parasol zie je tegenwoordig ook steeds vaker schaduwdoeken en pergola’s. Deze hebben een wat modernere uitstraling. 

Beregeningsinstallatie

Heb je het nodige groen in je tuin, dan wil je uiteraard dat ook in de zomermaanden dit groen blijft. Een goed beregeningssysteem van groenmetwater.nl kan je daarbij helpen.

Waar koop je het?

Voor zowel tuinmeubels, BBQ’s als zonwering kun je terecht bij Warentuin.