Selecteer een pagina

Bij een DJ denken mensen vaak direct aan de wereldberoemde DJ’s zoals Tiësto, Martin Garrix en Hardwell. Het DJ’en is in Nederland echter ook een veel voorkomend beroep, je hebt veel professionele DJ’s die je voor allerlei soorten feesten kunt inhuren. Het inhuren van een DJ voor je feest brengt veel voordelen met zich mee, wij gaan er in dit artikel een aantal behandelen. 

Professionaliteit

Wanneer je bij een bedrijf een DJ inhuurt, heb je natuurlijk te maken met een professional. Je hebt immers ook veel hobby DJ’s die een zakcentje extra willen verdienen die je kan inhuren, je hebt echter een stuk minder zekerheid of ze ook echt komen en of ze kwalitatief goed kunnen draaien. Bij de professionals heb je deze zekerheden wel, zeker als alle recensies over dat bedrijf of die DJ ook nog eens positief zijn. Omdat er in Nederland veel van zulke bedrijven zitten, zit er altijd wel eentje in de buurt. Wil je bijvoorbeeld een DJ inhuren in Breda of Amsterdam, dan is dat mogelijk. 

Veel ervaring en specialismen

Muziek draaien is voor een professionele DJ natuurlijk zijn of haar werk, hierdoor hebben ze natuurlijk ook veel ervaring in dit werkgebied en dit is wel zo fijn als je er eentje inhuurt. Deze DJ’s weten precies wat voor muziek ze moeten draaien om sfeer te creëren en hoe ze moeten reageren wanneer de sfeer wat minder wordt. Ook heb je tegenwoordig veel DJ’s die zich specialiseren in één of bepaalde richtingen, je hebt bijvoorbeeld echte bruiloft DJ’s en verjaardag DJ’s. De ervaring is ook erg handig wanneer je een bepaald thema aan je feest vasthangt, een goede professionele DJ zoekt de juiste nummers voor het desbetreffende thema uit en kan zo ook goed aan elkaar mixen. Ze hebben zelf natuurlijk ook een heel groot muziekbestand, zodat de gasten ook bepaalde liedjes kunnen aanvragen. 

Ze hebben zelf een goede geluidsinstallatie

De kwaliteit van de muziek is natuurlijk ook belangrijk bij een feest, professionele DJ’s beschikken vaak zelf over een goede geluidsinstallatie zodat dit gewaarborgd is. Vaak hebben hobby DJ’s zelf ook een installatie, echter is een muziekinstallatie nogal prijzig dus vaak is de kwaliteit hiervan een stuk minder of is de installatie een stuk beperkter. Je kan natuurlijk zelf ook een muziekinstallatie inhuren, echter is dit vaak erg duur.