Selecteer een pagina

Kleurrijke bloemen geven je tuin een levendige uitstraling. Bloemen fleuren iedere tuin op en maken iedere tuin mooier. Er zijn veel verschillende bloemen die je kan laten groeien en bloeien in je tuin. Wil jij graag meer bloemen in je tuin? Lees in dit blog naar onze tips voor de mooiste bloemen voor in de tuin.

De dahlia

Na een tijdje uit de mode te zijn geweest is de dahlia weer populair geworden. De Dahlia is ideaal voor in de tuin, omdat je er elk jaar maandenlang van kan genieten. Niet alleen de bloem van de dahlia is mooi, ook de bladeren zijn mooi om naar te kijken. De dahlia plant is goed te combineren met andere planten.

De gladiool

De gladiool is een mooie bloem die op een bijzondere manier groeit. Naarmate de bloemen groeien worden ze steeds meer symmetrisch. Zo gaan vanaf een bepaald moment de bloemen aan beide kanten van de bloemstengel tegelijk open. Je hebt meer dan 200 gladiolen om uit te kiezen. Geef deze mooie bloemen altijd een plekje in de zon.

De hortensia

Als je je tuin zo kleurrijk mogelijk wil maken is het een goed idee om een hortensia bloem in je tuin te planten. Je hebt deze bloem in allerlei verschillende kleuren en zo kan je voor een kleur kiezen of verschillende hortensia’s met elkaar combineren voor een mooi effect. Je kan natuurlijk ook altijd kiezen voor de rustgevende witte hortensia’s.

De lavendel

Lavendel is een mooie paarse plant die veel vlinders en bijen zal aantrekken in de tuin. Naast dat lavendel een mooie plant is en zorgt voor meer biodiversiteit in je tuin, geeft lavendel ook nog eens een heerlijke geur af. Je hebt ieder jaar voor een lange periode plezier van de lavendelbloem. Je kan de lavendel op z’n tijd ook afknippen en gebruiken om je huis lekkerder te laten ruiken.

Laat je tuin ontwerpen

Je kan zelf bloemen uitkiezen voor in je tuin, maar je kan er ook voor kiezen een tuinontwerper in te schakelen voor een het ontwerpen van je tuin. Ontwerpbureau Luijendijk kan een mooie, kleurrijke tuin voor je ontwerpen.