Selecteer een pagina

Moet je op korte termijn verhuizen of een verhuizing regelen, bijvoorbeeld omdat jij jouw woning moet ontruimen in Dordrecht, of omdat de woning van een overleden ouder ontruimd moet worden? Of het nu gaat om je eigen woning ontruimen in Dordrecht of dat je dit moet regelen voor een ander: het is natuurlijk van groot belang dat de aanstaande verhuizing goed wordt geregeld, niet te duur wordt en op korte termijn gerealiseerd kan worden. Lees de onderstaande tips en adviezen van experts door, dan verloopt jouw geplande verhuizing in elk geval een stuk soepeler dan je zou verwachten.

Geef de verhuizing of woningontruiming snel door aan belangrijke instanties

Een van de eerste aandachtspunten bij een geplande verhuizing is om dit kenbaar te maken aan alle relevante instellingen, bedrijven en overheidsinstanties. Vergeet niet om je werkgever, gemeente, maar ook de verzekeringsmaatschappijen, bank en energieleveranciers tijdig in te lichten over de verhuizing of ontruiming. Slim is om goed op te letten dat je jouw gas en elektra op tijd oversluit, zodat je op je nieuwe adres van alles bent voorzien.

Pak kamer voor kamer in

Zorg dat je op tijd voldoende verhuisdozen regelt om alles in te kunnen pakken. Je kunt hiervoor natuurlijk ook een erkende verhuizer inschakelen, maar dit zelf doen bespaart je een hoop centen. Vergeet niet om de dozen per kamer te voorzien van een goed herkenbaar teken, zoals een kleur of een uniek nummer. Door dit te doen kun je straks alles snel op de juiste plek neerzetten.

Regel op tijd vervoer of een erkende verhuizer

Tegenwoordig draait de woningmarkt overuren en hebben verhuisbedrijven, maar ook verhuurders van busjes of kleine vrachtwagens, het echt razend druk. Neem daarom snel contact op met een verhuurbedrijf voor het transport of, als je de verhuizing uit wilt besteden, met een erkend verhuisbedrijf. Dit soort cruciale zaken te laat regelen, kan je flink wat problemen opleveren.

Kijk of er extra hulpmiddelen nodig zijn

Woon je hoog, bijvoorbeeld in een flat of een appartementencomplex? Dan kan het zomaar zijn dat je een verhuislift nodig hebt om de inboedel naar beneden te krijgen. Reserveer die dan zo snel mogelijk. Een veelvoorkomend probleem van oudere huizen, zoals grachtenpanden, is de smalle trap en/of uitgang. Dit kan behoorlijk tegenwerken bij een verhuizing, doordat je maar een hele smalle doorgang hebt waar je meubels doorheen moeten. Het kan dus zijn dat je diverse meubelstukken zult moeten demonteren. Bereid je hier dus op voor!