Selecteer een pagina

Maakt je nieuwbouwwoning deel uit van een moderne verkaveling en zoek je naar het soort tuin dat daar het best bij past? Overweeg dan zeker een moderne tuin met bijpassende soorten hagen en struiken. Maar welke hagen zijn het geschiktst voor een moderne tuin?

Moderne tuinen

Door de strakke lijnen van je huis door te trekken naar de voor- en achtertuin, kom je tot één mooi geheel. Moderne tuinen zijn vergelijkbaar met moderne interieurs hebben. Ze vallen op door hun stijlvolle inrichting. In deze moderne tuinen staan ​​minder planten dan in andere tuinontwerpen. Zo vragen moderne tuinen weinig onderhoud, zodat je maximaal kunt ontspannen in je eigen tuin. en zijn een heerlijke plek om te ontspannen.

Ligusterhaag past in een moderne tuin

In de meeste moderne tuinen vind je ligusterhagen. Een ligusterhaag zorgt een decoratieve tuinafsluiting. Ze hebben nog meer voordelen. Het zijn niet alleen snelgroeiers. Ligusterhagen behouden hun groene kleur ook in de winter, passen in de vele moderne tuinontwerpen en zijn bestand tegen ons sterk wisselend klimaat.

Moderne hagen met strakke vormen

Er passen heel wat soorten hagen in moderne tuinen. Ze worden vooral gekenmerkt voor hun strakke vormen. Daarom doen wintergroene haagplanten het uitstekend in moderne tuinen. Ze vragen ook minder onderhoud en laten zich makkelijk snoeien. Strakke en groenblijvende hagen zoals de klassieke buxushaag blijven daarom zo populair. Ze geven onze moderne tuin een stijlvolle uitstraling, en doen het uitstekend in combinatie met de vele strakke, rechte lijnen in moderne woonwijken.

Deze hagen doen het uitstekend in moderne hagen

Niet alleen ligusterhagen en buxus planten doen het uitstekend in onze moderne tuinen. Japanse hulst is een groenblijvende haagplant die als het gaat om uiterlijk op een buxus lijkt. Daarnaast is deze winterharde plant minder vatbaar voor ziekten zoals de buxusmot. Coniferen zijn als gevolg van hun snelle groei moeilijk in de juiste vorm te houden. Met de taxus gaat dit veel makkelijker. Als gevolg van hun langzamere groei, hebben deze taxushagen genoeg aan twee snoeibeurten per jaar. De bladeren van deze taxushagen zijn niet zo groot dan de meeste andere moderne haagplanten, waardoor ze hun vorm langer behouden. Dit in tegenstelling de grotere bladeren van de laurierhaag.

Minder strakke hogen voor je moderne tuin

Strakke hagen zijn nog altijd de norm voor moderne tuinen. Toch wordt er meer en meer voor minder strakke hagen gekozen. Omdat ze veel minder onderhoud vragen, kiezen we nu ook meer voor bloeiende hagen. Die zorgen voor een meer landelijke uitstraling. Vooral de meidoorn, de sleedoorn, de vlinderstruik, de heesterganzerik en kornoelje zijn veel gekozen bloemende haagplanten.