Selecteer een pagina

Het maken van professionele auto foto’s is moeilijker dan je in eerste instantie zou denken. Zeker wanneer je online auto’s verkoopt, dienen de foto’s echter wel van topkwaliteit te zijn. Daarom geven we in dit artikel onze beste auto fotografie tips!

Verlichting

De verlichting speelt een belangrijke rol bij het maken van foto’s. Of je nou gebouwen, personen of auto’s fotografeert. Zorg dus voor goede belichting van de auto. Dit zorgt niet alleen voor duidelijkere foto’s, maar je kunt met verlichting ook de aandacht meer trekken. Speel dus bijvoorbeeld met de zon, door foto’s te maken bij zonsopkomst of zonsondergang. Naast dat dit prachtige beelden geeft, dient de schemer ook  als goede verlichting. Is het te donker buiten, wacht dan op een geschikter moment. Eventueel kun je ook gebruikmaken van fotolampen. 

Omgeving

Een ander aspect van de foto is de omgeving waarin je de auto fotografeert. Sommige mensen kiezen ervoor om hun auto op een aparte plek te fotograferen, zoals een weiland of een bos. Een auto hoort echter thuis op de weg. Ons advies is dus om niet voor een al te ongebruikelijke omgeving te kiezen. Een rustige weg, een industrieterrein of een parkeerterrein zijn goede opties. Zo voorkom je dat je onnatuurlijk ogende foto’s krijgt. 

Naast enkel de omgeving, is ook de achtergrond van belang. Zorg dat deze zo rustig mogelijk is, zodat alle aandacht uitgaat naar de auto. Kies dus niet voor een achtergrond waar van allerlei andere auto’s op te zien zijn, maar bij voorkeur een lege weg of egale muur. Is de achtergrond toch wat onrustig, dan kun je er voor kiezen om de camera enkel op de auto te laten focussen, zodat de achtergrond onscherp wordt. 

Details fotograferen

Veel mensen fotograferen enkel de gehele auto van een afstandje. Echter is het een goed idee om ook details van dichtbij te fotograferen. Heeft de auto bijvoorbeeld hele gave velgen of chromen details, maak hier dan ook close-ups van. 

Een foto studio

Maak je regelmatig auto foto’s? Dan kan het een goed idee zijn om een fotostudio speciaal voor auto’s aan te laten leggen. Rotoview Studios kan dit voor je realiseren!