Selecteer een pagina

Hogedrukreinigers zijn ideale schoonmaakapparaten als je bepaalde oppervlakken goed schoon wilt krijgen. Ze worden gebruikt in zowel de bouw als bij mensen zelf thuis. Als je zelf een hogedrukreiniger hebt, dan profiteer je optimaal van de voordelen die dit apparaat te bieden heeft. Maar hoe kun je jouw hogedrukreiniger op de juiste manier inzetten om er zoveel mogelijk profijt van te hebben? In dit artikel lees je alles wat je weten over hoe je een hogedrukreiniger, voordelig te huur bij Spapens verhuur in Breda, op een slimme en efficiënte manier kunt inzetten om optimaal te profiteren van dit handige apparaat!

Ga je voor het huren of het kopen van een hogedrukreiniger

Als je een hogedrukreiniger van Jespers Machinehandel wilt gebruiken voor het schoonmaken van je gevels of je tuinterras, zijn er twee opties: je kunt een hogedrukreiniger kopen of dit apparaat huren. Beide keuzes zijn vooral afhankelijk van hoe je jouw hogedrukreiniger gebruikt en vooral: hoe vaak je gebruikmaakt van een hogedrukreiniger om je huis, je auto of de tegels in je tuin schoon wilt maken.

Let op de kracht van je hogedrukreiniger!

Een tweede belangrijke punt van aandacht bij het kopen of huren van een hogedrukreiniger is de spuitkracht van het apparaat. Niet elke hogedrukreiniger is geschikt voor elke klus. De spuitkracht van een hogedrukreiniger wordt ook wel weergegeven in de eenheid bar. Qua werkdruk variëren hogedrukreinigers van zo’n 100 tot 170 bar. Wil je vooral tuinmeubilair en gereedschap reinigen, dan is een hogedrukreiniger van 100 tot 120 bar geschikt. Voor het schoonmaken van gevels, beton en metselwerk heb je daarentegen een reiniger nodig met een minimale werkdruk van 120 tot 150 bar.

Kies je voor een hogedrukreiniger met koud water of warm water?

Iets om zeker ook op te letten bij de aanschaf (of huur) van een hogedrukreiniger is het gebruik van koud of warm water. Een koud water reiniger gebruik je vooral om niet-klevend vuil zoals stof, zand en mos restjes te verwijderen. Een warm water reiniger heb je nodig om klevende materie, zoals vetten, olie en smeer, te kunnen wegkrijgen. Een bijkomend voordeel van hogedrukreinigers die met warm water werken, is ook het bacteriedodende effect van deze reinigers. Natuurlijk moet het water dan wel voldoende heet zijn. Fijn aan warm water hogedrukreinigers is ten slotte de snellere droogtijd van deze apparaten.