Selecteer een pagina

Je hebt er ongetwijfeld wel eens op gestaan; een laminaat vloer. Laminaat vloeren zijn razend populair omdat ze erg mooi én makkelijk zijn. Daarom vertellen we in dit artikel alles wat je moet weten over laminaat vloeren!

Wat is laminaat precies?

Laminaat is een soort imitatie van parket. Het is dus ideaal om de uitstraling van een houten vloer na te bootsen. Vergeleken met parket, is laminaat relatief goedkoop.

Verschillende soorten laminaat

Er zijn erg veel verschillende soorten laminaat. Zo zijn er verschillende kwaliteitsklassen, prijsklassen, kleuren en designs. Ook bestaan er verschillende manier waarop laminaat gelegd wordt. Denk bijvoorbeeld aan een kliksysteem. Dit is een erg eenvoudig systeem, wat vrijwel iedereen zelf kan leggen. Ook kunnen er verschillende legpatronen gebruikt worden om variatie aan te brengen. 

Het onderhoud van laminaat

Laminaat is erg makkelijk te onderhouden. Met enkel een dweil, stofzuiger of bezem houdt je je laminaatvloer als nieuw! Er dient echter wel uitgekeken te worden met water. Laminaat zelf kan weliswaar tegen vocht, maar de naden kunnen dat niet goed. Om te voorkomen dat het laminaat gaat bobbelen, dient nattigheid dus direct droog gemaakt te worden. Leg laminaat dus niet op badkamers of andere vochtige plekken. Omdat de bovenlaag wel bestand is tegen vlekken, is er geen speciale behandeling nodig (wat bij parket bijvoorbeeld wel het geval is). 

Mocht een plank toch beschadigd worden, dan is deze in de meeste gevallen eenvoudig te vervangen. Dit kan misschien wel eens nodig zijn, aangezien krassen vrij snel op vallen op laminaat. 

Vloerverwarming onder laminaat

Een vloerverwarming is mogelijk bij laminaat, maar niet ideaal. Hier is namelijk een speciale ondervloer voor nodig omdat laminaat zelf niet goed tegen de hitte kan. Door deze ondervloer verwarmt de vloer wel minder goed. Mocht een vloerverwarming echt belangrijk voor je zijn, is een PVC vloer misschien beter geschikt. 

Laminaat vloer kopen?

Mocht je op zoek zijn naar een mooie laminaat vloer, kijk dan eens bij de laminaat vloeren van Cibo Vloeren. Naast laminaat vloeren vind je daar ook verschillende PVC vloeren en echte houten vloeren. Voor iedereen is er dus wel een geschikte vloer te vinden!