Selecteer een pagina

Je bed is het meest gebruikte meubel van je gehele woning. Ben je niet meer tevreden over je huidige bed? Dan is het belangrijk bij de aankoop van je nieuwe bed bij de Beddenwinkel De Been in Etten Leur hier wel voldoende aandacht aan te besteden. Het slapen op een goed bed heeft namelijk ook een grote invloed op de gezondheid. We bespreken een aantal belangrijke randzaken bij het kopen van een nieuw bed. 

Een bed met een goed matras

Als je op zoek gaat naar een nieuw matras dan zijn ventilatie, comfort en hardheid enkele belangrijke eigenschappen bij het kiezen van een goed matras. Een matras gaat normaal gesproken zo een 10 jaar mee, dus het is zeker een onderdeel van je bed waar je in moet verdiepen. Het beste is om te testen wanneer de mogelijkheid zich voordoet. Zo kun je erop letten dat je matras niet volledig inzakt of dat je wervelkolom op de juist manier wordt ondersteund. 

Beddenbodem kiezen 

Naast het kiezen van het matras speelt ook de bedbodem een grote rol. Er is nooit een perfecte keuze omdat uiteindelijk iedereen een persoonlijke voorkeur heeft. Bij de bedbodem wordt er een onderscheid gemaakt bij het volgende:

  • Spiraalbodem: vroeger zakten deze bedden in op de plekken waar het zwaarste gedeelte van het lichaam zich bevond. Vandaag de dag is dit uiteraard opgelost en ventileren ze als de beste. 
  • Boxspring: een boxspring staat bekend om zijn goede steun en veerkracht. Let wel altijd bij de aankoop van het matras dat er voldoende ruimte eronder is om te kunnen ventileren. 
  • Lattenbodem: beschik je over een pocketveer matras? Dan zijn lattenbodems een prima keuze. Let wel op dat de latten niet te ver uit elkaar komen te liggen anders loop je kans dat het te weinig tegendruk geeft. 

Vraag om persoonlijk advies

Het kiezen van het juiste bed is niet gemakkelijk. Om zeker zijn dat je kiest voor het juiste bed kun je een afspraak maken met een slaapadviseur. Het is dan mogelijk om verschillende bedden uit te proberen, waardoor je zelf het verschil tussen de bedden kan ervaren.