Selecteer een pagina

Is het eindelijk zeker en ga je binnenkort verhuizen? Je huidige woning moet echter nog wel worden verkocht. Hiervoor kiest men in de meeste gevallen om een verkoopmakelaar in de arm te nemen. Alleen welke makelaar past het beste bij jou? Kijk dan ook verder dan het makelaarsbord wat bij de buren in de tuin staat om jouw makelaar uit Zundert te bepalen. 

Online oriëntatie

Het begint met je online oriëntatie.Ga eens op zoek naar enkele makelaars die jouw omgeving als werkgebied. Zoals eerder aangegeven hoeft de makelaar van de buren ook niet jouw ideale makelaar te zijn. Daarom is het ook belangrijk een goede eerste indruk te krijgen van een makelaar. Dit kun je door de website te kijken naar de werkwijze, maar ook of er al enkele reviews te vinden zijn over de makelaar. Daarnaast kun je ook kijken hoe deze makelaar de woning in de verkoop zet? Zie je deze vaak voorbij komen, gebruikt de makelaar ook zijn social media kanalen om de woningen onder de aandacht te brengen en worden deze over het algemeen ook weer snel verkocht? 

Win advies in bij familie en vrienden

Na je eigen oriëntatie zijn er hoogstwaarschijnlijk al een aantal makelaar afgevallen. Als er nog een paar overblijven kun je familie en vrienden vragen of zij al eerder ervaring hebben gehad met een van deze makelaars. Wellicht dat hun advies je een duwtje in de juiste richting kan geven. 

Vertrouw op je gevoel bij de keuze voor de makelaar

Twijfel je tussen twee makelaars ook nadat je het nodige advies hebt kunnen inwinnen? Dan is het altijd beter om te vertrouwen op je eigen gevoel. Laat je daarom ook niet al te veel beïnvloeden door de kosten van de makelaar. Dit is namelijk niks als de ander ervoor kan zorgen dat je snel en voor een hogere vraagprijs de woning kan verkopen. 

Kortom als denkt dat je met een bepaalde makelaar beter bij jou past dan is kun je het beste op dit gevoel vertrouwen.