Selecteer een pagina

Wanneer je op kraamvisite gaat, wil je natuurlijk graag een leuk, origineel cadeau meenemen. Het kan echter behoorlijk lastig zijn om te bedenken wat je voor een pasgeboren baby koopt. Om je een paar ideetjes te geven, geven wij je hieronder 5 tips.

Een kraambox

Het geven van een kraambox of mand is enorm leuk. Je koopt een leuke mand of doos, waar je verschillende spulletjes in kunt doen. Denk aan een pak luiers, een nachtlampje, een rammelaar, een speen, een knuffel, babykleding uit Etten-Leur, of een paar hydrofiele doekjes. Ga voor zeven cadeautjes en geef ze allemaal een nummer. Zo kunnen de kersverse ouders iedere dag van hun eerste week met de baby een cadeautje uitpakken.

Persoonlijk cadeau

Wil je graag een persoonlijk cadeau geven? Denk dan aan een leeg fotoboek voor de kersverse ouders. Er zijn enorm veel fotoalbums gemaakt voor het eerste jaar, of de eerste jaren van een kindje waar de ouders prachtige foto’s in kunnen plakken. Je kunt er ook voor kiezen om een rompertje met de naam van het kindje te laten bedrukken. Een echte klassieker, maar iets wat altijd leuk is, is om zilveren bestek als cadeau te geven. Hierop staat dan bijvoorbeeld een konijntje en de naam van het kindje gegraveerd. Het is iets dat niet snel verslijt en waar zowel het kindje als de ouders plezier van zullen hebben.

Een boekje

Voorlezen is in vrijwel alle huishoudens een vaste prik voor het slapengaan. Het is gezellig, zorgt voor wat één op één tijd tussen het kind en de ouders en is goed voor de taalontwikkeling van het kind. Het geven van een paar voorleesboekjes als cadeau is dan ook een goed idee. 

Verzorgingsproducten

Baby’s hebben een gevoelig huidje en daarom kunnen verzorgingsproducten erg handig zijn. Denk hierbij aan badolie, bodylotion, badzeep, of shampoo. Natuurlijk kun je dat van het merk Zwitsal kopen, maar er zijn nog veel meer leuke merken voor babyproducten. Ga eens op zoek en koop verschillende spulletjes van verschillende merken, zo krijgen de ouders een kans om verschillende dingen uit te proberen.

Iets voor de ouders

Allemaal leuk en aardig, al die cadeautjes voor de baby, maar de ouders zijn degenen die al het werk moeten doen. Het is daarom helemaal niet zo’n gek idee om ook een leuk cadeautje voor de ouders te kopen. Denk aan een mand met allerlei lekkere snacks, of geef ze een dagje naar de spa cadeau, terwijl jij op de baby past. Daar zullen ze in de toekomst maar al te graag een keer gebruik van maken!