Selecteer een pagina

Een ezel stoot zich niet twee keer aan dezelfde steen en daarom kun jij niet twee keer dezelfde interieurfout maken. Is het dus tijd om je woonkamer opnieuw in te delen en weet je niet zo goed hoe je dat aan moet pakken? Lees dan eerst even het artikel hieronder, zodat je precies weet wat je in ieder geval niet moet doen.

Bezuinigen op de belangrijke items

Je kunt wel besluiten dat je toch liever niet die dure bank wilt hebben en dat je het toch nog maar even moet doen met de bank die je al hebt, maar dan krijg je nooit de woonkamer van je dromen. Als je ergens op wilt bezuinigen, doe dat dan op de accessoires of op de verf die je op de muur wilt smeren. Het is zonde om te bezuinigen op de items die zó belangrijk zijn voor jouw comfort en het uiterlijk van je woonkamer. Is die designbank je toch net een beetje te duur? Je kunt ook je woonkamermeubels op maat laten maken door bijvoorbeeld Anselm Oome. Zij maken kwalitatief goede meubels, voor een scherpe prijs.

Alle meubels tegen de muur zetten

Als je al je meubels al eens tegen de muur hebt gezet weet je hoe je woonkamer er toen uitzag. Juist, als een wachtkamer bij de huisarts. Zet ook geen twee banken tegenover elkaar, je krijgt dan namelijk een beetje dezelfde indruk. Wees creatief en speel een beetje met je meubels. Zet ze eens in het midden van de kamer en creëer een gezellige zithoek.

Nepbloemen

Tja, wat kunnen we hier nou over zeggen. Sommige mensen zweren bij nepbloemen, maar waarom eigenlijk? Ze zien er namelijk lang niet zo mooi uit als de echte variant. De in fabrieken geproduceerde blaadjes glimmen van het plastic en de harde stengels zijn vaak veel te groen om door te gaan voor een echte stengel. Daarbij doen ze helemaal niks voor de luchtkwaliteit in je huis. Kortom: niet doen dus.

Verticale stapels boeken

Als je boeken in je woonkamer wilt zetten, zet je ze horizontaal, zo simpel is het. Boeken die in de hoogte opgestapeld zijn, geven je woonkamer het gevoel dat er nooit iemand in huis leest. Boeken die horizontaal staan, worden namelijk veel makkelijker gepakt. Heb je daarom boeken waar je mee wilt pronken in je woonkamer, zet ze dan horizontaal.

Kussens op de bank

Het is misschien slechts een klein detail, maar als je maar één kussen in iedere hoek van de bank hebt liggen, is dat over het algemeen echt de meest zielige bank ooit gezien. Je hebt zelf inderdaad maar één kussen nodig, maar het staat gewoon niet erg uitnodigend om maar één kussentje in je bank te leggen. Gebruik er daarom wat meer en speel daarbij met kleuren en texturen om je kamer en bank nog eens wat extra op te leuken.