Selecteer een pagina

De meeste mensen schrijven tegenwoordig veel te weinig. Waar het vroeger heel normaal was om een stel vulpennen in huis te hebben liggen, zien we dit tegenwoordig eigenlijk bijna niet meer. Echte schrijfliefhebbers investeren nog wel in goed schrijfgerei, anderen kiezen er echter al gauw voor om wat te tokkelen op een toetsenbord of simpelweg een aantekening in de smartphone te maken. Volgens veel wetenschappers een gemiste kans, want schrijven is niet alleen heel praktisch. Het biedt ook nog eens ontzettend veel voordelen. Vooral voor de mentale gezondheid. Is het jouw voornemen om meer te gaan schrijven? Een fantastisch idee! Met een Parker pen van www.pwakkerman.com beschik je over het perfecte schrijfinstrument om hier een beginnetje aan te maken. Wij geven je 3 redenen om vaker in de pen te klimmen! 

  1. De dag verwerken 

Schrijven helpt niet alleen om informatie te onthouden. Het zorgt er ook nog eens voor dat je je hoofd beter leeg kunt maken. Na een lange dag wil je soms niets liever dan even honderduit praten tegen je partner of vrienden. Maar wat nou als dat eventjes een keer niet mogelijk is? Bijvoorbeeld omdat je ’s avonds alleen in huis verblijft? Dan blijf je met al deze gedachtes zitten. En wanneer je de dag niet op de juiste manier kunt verwerken, kan dit bijvoorbeeld ook van negatieve invloed zijn op de nachtrust. Op zulke momenten is het een goed idee om naar pen en papier te grijpen. Kies een fijne schrijfplek uit en pak je favoriete montblanc pennen er maar bij. Schrijf alles op wat jou die dag heeft bezig gehouden en je zal merken dat je je hierna een stuk lichter zult voelen.  

  1. Piekermomentje 

Ben jij iemand die de gehele dag zó druk is dat het lastig is om überhaupt over enkele zaken na te denken? Dan is het verstandig om een zogenaamd piekermomentje in te lassen. Als je dit overdag niet doet, dan loop je het risico dat je gaat piekeren wanneer je tot rust komt. Dit zal waarschijnlijk in bed zijn. Met alle gevolgen van dien. Uren piekeren zal immers de nachtrust niet ten goede komen. Door ruim voor het slapengaan een piekermomentje in te lassen, zorg je ervoor dat je met een relatief leeg hoofd in bed kunt stappen. Pak pen en papier er maar bij en schrijf alles op waar jij die dag over bent gestruikeld. Pieker er maar op los en laat je gedachtes de vrije loop. Schrijven zorgt er niet alleen voor dat je je ei kwijt kunt, maar ook dat je de emoties van de dag beter kunt begrijpen. Je houdt jezelf een spiegel voor. 

  1. Stimuleer de creativiteit 

uit onderzoek is gebleken dat men tijdens het schrijven met pen en papier geheel andere gebieden in de hersens aanspreekt dan wanneer dit op een toetsenbord wordt gedaan. Bij het schrijven op een toetsenbord wordt slechts één hersenhelft aangesproken. Bij schrijven met een lamy vulpen allebei de hersenhelften. Deze moeten samenwerken om zowel de informatie op papier te reproduceren als de handbewegingen te maken om met de pen woordjes te vormen. Schrijven met pen en papier is heel complex. De mens is het enige soort ter wereld wat hier toe in staat is. Het is dan ook niet vreemd dat deze bijzondere verbinding tussen beide hersenhelften nog meer gevolgen heeft. Zo wordt bijvoorbeeld ook het creatieve deel van het brein aangesproken.