Sluiten

Boekpresentatie Brigitte Lommers

14 september 2016

Een bijzondere avond. Brigitte Lommers, we kenden elkaar niet, schreef een boek. Over seksueel misbruik en de (seksuele) gevolgen daarvan. Om taboes te doorbreken, om er te zijn voor de nieuwe generatie, om ogen te openen van hulpverleners. Ze maakt er haar missie van om te zorgen dat kinderen gehoord worden.


Of ik een gedicht wilde schrijven voor bij het boek. Dat deed ik. En ik droeg het voor. Zonder introductie, zonder te vertellen, puur voordragen. Met zo’n 150 bezoekers best spannend, zeker gezien de zwaarte van het onderwerp. Maar indrukwekkend om te mogen doen. En de avond was mooi en allesbehalve zwaar. Aan het einde van deze blogpost vind je het gedicht.


Aan Karin Bloemen de eer om het voorwoord te schrijven. Ze was tevens deze avond aanwezig. Met haar humor, puurheid en authenticiteit sprak ze mooie woorden. Naar schrijfster Brigitte, naar hulpverleners, naar alle mensen in de zaal. Iedereen werd geraakt.De avond was vol mooie momenten. Voor mij persoonlijk weer mooi om te ontdekken dat ik ondanks mijn angsten en onzekerheden hou van het voordragen, van mensen ontroeren, van de gesprekken die er door ontstaan. Het maakt dat ik nog meer bruis en mooie dingen wil maken en doen met Woordkunsten.Succes met je boek en je goede werk, Brigitte. Ik hoop dat je veel mensen zult bereiken ermee. Je deed het super gisteravond. Stralend en vol trots stond je daar! Geheel terecht.


En heb jij ook een evenement? Ga je trouwen? Schrijf je een boek? Heb je een lezing? Een presentatie? Begrafenis? Noem maar op. Zoveel is mogelijk. Een voordracht van mij, al dan niet met persoonlijk geschreven woorden voor de situatie. 


Hieronder vind je het gedicht dat ik schreef. Het kan gevoelig zijn voor mensen. Maar passend bij de stijl van Brigitte, geen vermijding en taboes, schreef ik over dit zware onderwerp.

 

Geef een reactie