Selecteer een pagina

De zomer is weer bijna voorbij. Om de zomer toch nog een beetje in huis houden kun je planten in huis zetten. Zo verplaats je de natuurlijke sfeer van je tuin naar je woonkamer. Daarom hebben we in dit artikel de leukste planten voor binnen op een rij gezet!

Exacum affine (bitterblad)

Eén van onze favoriete planten voor binnen is de Exacum affine, ook wel “bitterblad” genoemd. Dit is een klein plantje met een vrij sterke geur, die in de zomer ook buiten zou kunnen staan. De bloemen van de Exacum affine zijn meestal blauw, roze of wit, met opvallende gele meeldraden. Ook zijn de bladeren mooi glanzend. Bitterblad heeft vrij weinig onderhoud nodig. Het is echter wel een éénjarige plant. Je kunt de Exacum het beste op een lichte plaats zetten, maar niet recht in de felle zon. Zorg er ook voor dat de grond vochtig blijft. Voor grote partijen bitterblad kun je terecht bij Kwekerij de Groot

Monstera (gatenplant)

Een andere plant die het altijd goed doet binnen is de Monstera. Omdat deze plant gaten in zijn grote groene bladeren heeft zitten, wordt deze ook wel “gatenplant” genoemd! De Monstera is een opvallende trendy plant die in verschillende soorten voorkomt. Zo zijn er bijvoorbeeld ook Monstera hangplanten. Deze plant is erg eenvoudig te verzorgen. Daarom is hij ook geliefd op kantoren! Ook zuivert de Monstera de lucht. 

Olijfboompje

Ook leuk om in huis te hebben is een olijfboompje! Veel mensen denken dat boompjes vooral voor buiten zijn. Een olijfboompje kan echter ook prima binnen staan, zolang hij maar voldoende in de zon staat. Zet hem dus in de buurt van een groot raam. Een olijfboompje heeft een robuuste uitstraling door de stam, en prachtige groene bladeren. Naast dat een olijfboompje mooi is, is hij ook nog eens functioneel. Er komen namelijk heerlijke vruchten vanaf! Olijfboompjes zijn beschikbaar in verschillende formaten. Voor binnen is een kleine het meest geschikt. 

Pilea peperomioides (pannenkoekenplant)

De laatste plant van ons lijstje is de Pilea peperomioides. Deze wordt ook wel “pannenkoekenplant” genoemd, omdat hij ronde bladeren heeft die op kleine pannenkoekjes lijken. Deze plant is eenvoudig te verzorgen, en zuivert tevens de lucht.