Sluiten

Vlinderkindcafe

3 mei 2016

Door heel Nederland kun je het vinden, zogenaamde ‘mamacafés’. Plekken waar moeders elkaar kunnen ontmoeten. Laagdrempelig, gezellig, kindjes (doorgaans van 0-4 jaar) kunnen spelen. Sommige cafés werken met thema’s of hebben activiteiten. Andere plekken houden het puur gericht op sociaal contact. 

Nathalie, van MyLifeBlogs en schrijfster van Lieve Juul besloot een Vlinderkindcafé te organiseren. Speciaal voor ouders van een overleden kindje. 

vlinderkindcafe
Voor mijn werk bij zowel Woordkunsten als Levensfotografie kom ik veel in aanraking met ouders van een overleden kindje. Miskraam, overlijden tijdens de zwangerschap, zwangerschapsafbreking, stil geboren, wiegedood, overlijden in de kindertijd. Ik schreef erover, fotografeerde reportages rondom het afscheid en de verwerking. 

Tijdens het Vlinderkindcafe zal ik een gedicht voordragen en tevens vertellen over hoe schrijven kan helpen in het verwerkingsproces. Wat kan schrijven voor jou betekenen bij rouw? 
Ook zal Ellemijn Veldhuijzen van Zanten komen vertellen, is er een gastoptreden van Anja Dalhuisen, kun je lotgenoten ontmoeten, krijg je drinken en lekkers en na afloop nog een giftbag mee naar huis. 
Een waardevolle middag dus!

Ben jij moeder of vader van een vlinderkind en wil je graag andere ouders ontmoeten? Meld je aan

Vlinderkindcafé, 7 juni in Gouda.

Geef een reactie